In Namen, een Erasmus in shoeboxformaat !
In Namen, een Erasmus in shoeboxformaat !
Vincent, UAntwerpen
Een uitwisseling op de ULB, ongetwijfeld de beste manier om je Frans bij te schaven !
Een uitwisseling op de ULB, ongetwijfeld de beste manier om je Frans bij te schaven !
Iven, VUB
DOE DE TEST

DOE DE TEST
en overtuig jezelf

Deel jouw getuigenis en overtuig andere studenten

Keuzeopleidingsonderdelen opnemen in de Franse Gemeenschap

Wil je enkele Franstalige opleidingsonderdelen aan je studiepakket toevoegen, zonder een studieverblijf of volledig studieprogramma op te nemen aan een andere universiteit ?

Vlaamse en Franstalige studenten kunnen sinds 2011-2012 voor de keuzevakken in hun pakket ook kiezen voor opleidingsonderdelen uit de programma's van universiteiten uit het andere landsgedeelte. De VLIR, koepelorganisatie van de Vlaamse universiteiten, en zijn Franstalige tegenhanger CIUF (nu ARES geworden) sloten hierover een overeenkomst af.

Hoe werkt deze overeenkomst ?

De keuze is beperkt tot het volgen van keuzevakken. Het akkoord van zowel de zendende universiteit als de ontvangende universiteit is vereist. De ontvangende universiteit kan aan haar toelating de voorwaarde verbinden van terugvordering, bij de zendende universiteit, van uitzonderlijke kosten.

Voor het volgen van opleidingsonderdelen aan een andere universiteit is de betrokken student geen bijkomend studiegeld verschuldigd in de ontvangende universiteit.

Studenten ingeschreven in de zendende universiteit genieten in de ontvangende universiteit dezelfde faciliteiten als de studenten ingeschreven in de ontvangende universiteit.

Meer weten ?

Raadpleeg de verantwoordelijken voor je opleiding voor meer informatie over deze overeenkomst.


Overeenkomst uitwisseling keuzeopleidingsonderdelen
Nog Vragen ? Contacteer ons
info@belgica-uitwisselingen.be
Created & CMS by Deltacom
ARES VLIR