Toen ik van de trein stapte in Luik Guillemins, waande ik me stiekem toch een beetje in een ander land
Toen ik van de trein stapte in Luik Guillemins, waande ik me stiekem toch een beetje in een ander land
Laure, UAntwerpen
In Namen, een Erasmus in shoeboxformaat !
In Namen, een Erasmus in shoeboxformaat !
Vincent, UAntwerpen
DOE DE TEST

DOE DE TEST
en overtuig jezelf

Deel jouw getuigenis en overtuig andere studenten

Erasmus Belgica

Erasmus Belgica is een uitwisselingsprogramma van het Prins Filip Fonds. Via dit programma worden uitwisselingen georganiseerd tussen onderwijsinstellingen van de Vlaamse en de Franse Gemeenschap. Het gaat om uitwisselingen van minimum 3 maanden en maximum 1 academiejaar.

Meer informatie over het Erasmusprogramma is beschikbaar op de website van EPOS, het Nationale (Vlaamse) Erasmusagentschap, of de Franstalige tegenhanger AEF-Europe.

Studie of stage

Er zijn twee soorten Erasmus Belgica-uitwisselingen :

  • Erasmus Belgica voor studie: dit zijn de 'klassieke' uitwisselingen, waarbij je als student vakken volgt of thesiswerk uitvoert aan de partnerinstelling. Het studieprogramma wordt vastgelegd in een learning agreement.
  • Erasmus Belgica voor work placement: je kunt ook voor een studiestage op uitwisseling. Deze stage kan doorgaan in een bedrijf maar ook aan een partneruniversiteit, bv. in een labo of universitair ziekenhuis. Het stageprogramma wordt vastgelegd in een training agreement. Indien je een stage combineert met het volgen van vakken, dan valt deze uitwisseling onder de categorie “Erasmus Belgica voor studie”.

Hoe werkt het ?

Alle geselecteerde studenten krijgen een eenmalige toelage van € 100 voor deelname aan het programma. Indien je ter plaatse een studentenkamer huurt, ontvang je hiervoor een extra tussenkomst van maximum € 100 per maand, na voorlegging van een kopie van de huurovereenkomst.

Er is geen interferentie met het Europese Erasmusprogramma. Als je al aan een Erasmusuitwisseling deelnam of je wenst dit later te doen, in beide gevallen kan je aan Erasmus Belgica deelnemen én een beurs bekomen.

Bij wie kan je terecht ?

De contactpersonen binnen de deelnemende universiteiten kunnen je meer informatie geven over hoe je een Erasmus Belgica uitwisseling kunt aanvragen.

Klik op "Contact" in de bovenbalk.

Nog Vragen ? Contacteer ons
info@belgica-uitwisselingen.be
Created & CMS by Deltacom
ARES VLIR