Een uitwisseling op de ULB, ongetwijfeld de beste manier om je Frans bij te schaven !
Een uitwisseling op de ULB, ongetwijfeld de beste manier om je Frans bij te schaven !
Iven, VUB
In Namen, een Erasmus in shoeboxformaat !
In Namen, een Erasmus in shoeboxformaat !
Vincent, UAntwerpen
DOE DE TEST

DOE DE TEST
en overtuig jezelf

Deel jouw getuigenis en overtuig andere studenten

Angst voor de taal ?

De kennis van de andere landstaal verbeteren is één van de doelstellingen van de uitwisselingsprogramma's binnen België. Je hoeft zeker geen koudwatervrees te hebben voor dit taalbad. Deelnemers aan dit soort uitwisselingen getuigen dat hun talenkennis al doende verbeterde tijdens hun verblijf. Voor wie vreest bij aanvang over onvoldoende basiskennis Frans te beschikken, organiseren de universiteiten voorbereidende taalcursussen.

Laat de taal je niet afschrikken : de verbetering van hun talenkennis is wat deelnemers na hun verblijf het hoogst waarderen !


 

Ben je bang dat je studieresultaten eronder zullen lijden ?

Natuurlijk vormt het een enorme uitdaging om te studeren in een andere taal dan je moedertaal. Het is niet uitgesloten dat dit je wel eens parten zal spelen. Maar bedenk eens wat je voor je inspanningen terugkrijgt: een verrijking van je culturele inzichten, een kennismaking met nieuwe onderwijsmethoden en leermiddelen, nieuwe vakinhouden,... Met een uitwisseling treed je uit je comfort zone, maar toon je aan dat je flexibel bent en geen uitdaging uit de weg gaat.

Je moet dus niet enkel naar je studieresultaten kijken om de meerwaarde van een uitwisseling voor je CV te beoordelen.


 

Ben je bang voor de administratieve rompslomp ?

Ben je niet zo administratief aangelegd? Geen nood! Aan elke instelling, zowel je thuisinstelling en je gastinstelling, staan er bekwame medewerkers voor je klaar om je doorheen het administratieve proces te loodsen.


 

Wil je liever naar de Spaanse zon of de Zwitserse bergen ?

Het regent echt niet altijd in België en voor prachtige natuurwandelingen kom je ook aan je trekken in onze Ardennen !

Nee, zoals eerder gezegd hóef je niet te kiezen: in de meeste gevallen is een Erasmus Belgica- of andere Belgische uitwisseling perfect combineerbaar met het klassieke Erasmus-programma.

Moet je toch een keuze maken tussen beide? Overweeg dan goed je opties, denk na over welke criteria voor jou prioritair zijn en beslis in eer en geweten. Succes !


 
Nog Vragen ? Contacteer ons
info@belgica-uitwisselingen.be
Created & CMS by Deltacom
ARES VLIR