Een uitwisseling op de ULB, ongetwijfeld de beste manier om je Frans bij te schaven !
Een uitwisseling op de ULB, ongetwijfeld de beste manier om je Frans bij te schaven !
Iven, VUB
Op Erasmus naar het Zuiden van BelgiŽ, Louvain-la-Neuve
Op Erasmus naar het Zuiden van BelgiŽ, Louvain-la-Neuve
Kirsten, KULeuven
DOE DE TEST

DOE DE TEST
en overtuig jezelf

Deel jouw getuigenis en overtuig andere studenten

Is studeren in de Franse Gemeenschap iets voor jou? Doe de test !

Hieronder vind je enkele eenvoudige ja-nee-vragen om snel te evalueren of je klaar bent om in de Franse Gemeenschap te gaan studeren.

Succes !


ja
nee
Ben je op zoek naar een uitwisseling met een universiteit met een hoogstaand niveau en uitstekende academische reputatie?
De Franstalige universiteiten in BelgiŽ bieden hoogstaand onderwijs in alle studiegebieden. Ze geven een stevige algemene opleiding en kennismaking met wetenschappelijk onderzoek. Universiteiten in WalloniŽ en Brussel spelen een leidende rol in het internationaal wetenschappelijk onderzoek. De excellentie van de universitaire onderzoeksteams geeft de studenten inzicht in de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen.

Kies voor een volledig studieprogramma via een uitwisseling van een aantal maanden tot een heel academiejaar, of vul je studie aan met een aantal interessante keuzeopleidingsonderdelen van een Franstalige universiteit. Zo pas je je studie aan aan je eigen behoeften en interesses!
ja
nee
Zoek je een uitwisseling die een substantiŽle bijdrage levert aan je kansen op de (Belgische) arbeidsmarkt?
Als jonge afgestudeerde Belg is de kans groot dat je aan de slag gaat in een meertalige werkomgeving of in Brussel. Als hoofdstad van BelgiŽ en door zijn internationale rol, concentreert Brussel een groot aantal beroepen waarvoor hoge taaleisen worden gesteld. Vele Belgische ondernemingen hebben hun maatschappelijke hoofdzetel gevestigd in het Brusselse Gewest. Dit alles heeft een impact op de taalvereisten en het taalgebruik op de Brusselse arbeidsmarkt. De combinatie van kennis van het Nederlands en van het Frans is dan ook vaak een absolute vereiste.

Werkgevers zien daarenboven graag een CV waarin flexibiliteit en ondernemendheid naar voor springt. Het kiezen voor een (gedeeltelijke) studie in het andere landsgedeelte bewijst dat je open staat voor nieuwe en andere dingen.
ja
nee
Zoek je een uitwisseling die je kan combineren met je engagementen in jeugdbeweging, sportclub, of met je liefje?
Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als student maar ben je bang voor heimwee naar je hond, je moeder, je lief of je voetbalvrienden? Misschien is een Erasmus Belgica uitwisseling naar Franstalig BelgiŽ wel iets voor jou. Je dompelt je tijdens de week onder in je nieuwe studieomgeving en keert in het weekend terug naar je lokale engagementen.

Wil je nog dichter bij huis blijven ? Dan kan je ook kiezen voor het volgen van een aantal opleidingsonderdelen in Franstalig BelgiŽ, terwijl je de rest van je vakkenpakket blijft volgen aan je eigen instelling.
ja
nee
Ben je al op Erasmus geweest in het buitenland of bereid je een internationale uitwisseling voor?
Voor studenten die al genoten hebben van een Erasmusuitwisseling in Porto, Helsinki of Budapest, smaakt deze ervaring vaak naar meer. Voor hen, maar ook voor wie nog twijfelt over de de ideale bestemming voor zijn/haar Erasmus-uitwisseling, hebben we goed nieuws: een deelname aan het reguliere Erasmus-programma sluit een deelname aan Erasmus Belgica niet uit. Aan vele universiteiten mogen de beide programma's gecombineerd worden binnen dezelfde opleiding.
ja
nee
Wil je je verder specialiseren maar biedt je eigen universiteit je net niet wat je zoekt ?
Ook voor wie al een masterdiploma op zak heeft, is het interessant om eens over de taalgrens te kijken. De universiteiten in Franstalig BelgiŽ beschikken misschien wel juist over dť aanvullende masteropleiding om jouw CV te vervolledigen.
Nog Vragen ? Contacteer ons
info@belgica-uitwisselingen.be
Created & CMS by Deltacom
ARES VLIR