Op Erasmus naar het Zuiden van BelgiŽ, Louvain-la-Neuve
Op Erasmus naar het Zuiden van BelgiŽ, Louvain-la-Neuve
Kirsten, KULeuven
Een uitwisseling op de ULB, ongetwijfeld de beste manier om je Frans bij te schaven !
Een uitwisseling op de ULB, ongetwijfeld de beste manier om je Frans bij te schaven !
Iven, VUB
DOE DE TEST

DOE DE TEST
en overtuig jezelf

Deel jouw getuigenis en overtuig andere studenten

Deze website is een hulpmiddel voor hogeronderwijsstudenten uit Vlaanderen die in de Franse Gemeenschap willen gaan studeren of vice versa. Aan de twijfelaar bieden we een aantal tools en getuigenissen om je te overtuigen.

Vlaming in de Franse Gemeenschap

Wist je dat de Franse Gemeenschap  veel meer te bieden heeft dan een aantal  toeristische trekpleisters, culturele events of politiek geharrewar ?

Het is ook de thuishaven van een aantal roemrijke universiteiten met kwalitatief hoogstaande opleidingen. Toch vinden slechts weinig Vlaamse studenten hun weg naar de Franstalige Universiteiten en Hogescholen.

Een studie of stage aan de andere kant van de taalgrens beschikt nochtans over een aantal bijzondere troeven. Geef het een kans en laat ons je overtuigen ! Tijd om de vooroordelen en clichés te overwinnen.

Francophone en Flandre

Sais-tu que la Flandre a beaucoup plus à offrir que quelques villes touristiques, évènements culturels ou chamailleries politiques ?

C'est aussi le port d'attache de quelques universités réputées offrant des formations de haute qualité. Et pourtant, peu d'étudiants francophones trouvent leur chemin vers les Universités et Hautes écoles néerlandophones.

Etudier ou faire un stage de l'autre côté de la frontière linguistique possède pourtant un certain nombre d'atouts. Saisis ta chance et laisse-nous te convaincre ! Il est temps de dépasser préjugés et clichés.

Pour consulter le site en français, cliquez sur l'onglet FR dans le coin supérieur droit.

Een snelle test helpt je

Twijfel je of een studie-uitwisseling binnen België iets voor jou is? Weet je niet waar te beginnen met je beslissingsproces? Wij helpen je graag op weg! Doe onze test en evalueer snel of jij klaar bent voor een studie-ervaring in de Franse Gemeenschap van België!

Wat houdt je nog tegen?

Heeft onze test je nog niet kunnen overtuigen? Of zie je de voordelen wel van een studie-uitwisseling binnen België, maar zijn er nog een aantal obstakels die je tegenhouden? Laat ons je ervan overtuigen dat je niet bang hoeft te zijn om de stap te zetten!

Doorleefde getuigenissen

Studie-uitwisselingen binnen België zijn niet nieuw, vele studenten zijn je al voorgegaan. Benieuwd hoe Antwerpenaren het ervan af brachten in Luik of Limburgers in Namen? Lees hun getuigenissen en laat je inspireren!

Nog Vragen ? Contacteer ons
info@belgica-uitwisselingen.be
Created & CMS by Deltacom
ARES VLIR